TV-cup 3 (04/02/2015)
Category: Trening
Map/area: Flekkerøya
Organiser: TV
Country: Norge
Discipline: Natt
Distance: 4.99 km
Time: 45:55
Average HR: 146
Maximum HR: 157
Elendig start. Oppdaga rett før start at den ene hansken var søkk borte. Kunne selvsagt løpt uten, men ville gjerne ha kontroll på eiendelene mine og fikk dermed dårlig tid til starten. Lykta mi tok kvelden i forrige uke, og hadde funnet fram det jeg antok var min nest beste tilgjengelige lykt. Ble likevel skuffa over lysmengden da jeg kom inn i skauen, og ble usikker på om den virkelig stod på sterkeste styrke. Burde selvsagt sjekket dette før start, men var litt for opptatt av å spare de dyrkjøpte batteriene (vurdert i forhold til teoretisk lysvarighet iflge bruksanvisningen til lykta) jeg hadde måttet gå til innkjøp av. Løp og fiklet med lykta på vei til 1.post, noe som selvsagt endte i manglende kartkontakt og flere minutters virring vekselvis med fokus på kart og lykt. Gjorde til slutt det jeg burde gjort med en gang: Stoppet opp og fikk lykta på riktig styrke. Dro så noen meter tilbake og leste meg inn på steingjerdet, og da var igrunnen ikke 1.posten så vanskelig...

Videre ble det heller ikke det helt store. Lysmangelen gjorde det vanskelig å få oversikten, og en som er dårlig til å løpe i terrenget fra før, ble selvsagt ikke bedre med dårlig lys. Klarte heller ikke helt å finne ut av hvordan jeg skulle løse orienteringa med de forutsetningene denne kvelden bød på.
Først omtrent fra 8.posten fant jeg en teknikk som fungerte brukbart: Stoppe og se på kartet, og så løpe så langt som mulig på kompass og karthusk. Men fikk likevel bare tidvis opp noe som liknet fart.

Siste del av løypa ble den relativt sett beste denne kvelden. Bidrag til dette var både at flere andre løpere og lyskasterne fra idrettsbanen gjorde skauen noe lysere, samt at 21., 22. og 23.strekket kunne løpes mer el mindre på husken fra tidligere strekk.

Jeg skal ikke bare skylde på lysforholdene for at summen av små og store tidstap utgjorde et anseelig kvantum på denne økta, men de bidro helt klart en del. Det jeg er fornøyd med, er at jeg holdt moralen bra oppe og klarte å avslutte bedre enn jeg startet (selv om det kanskje ikke skulle så mye til...)
Show comments (0)
 
TV-cup 3 (04/02/2015) TV-cup 3 (04/02/2015)