TV-cup 1 (07/01/2015)
Category: Trening
Map/area: Vatnestrøm
Organiser: TV
Country: Norge
Discipline: Natt
Distance: 4.42 km
Time: 42:15
Average HR: 167
Maximum HR: 175
Felles fellesstart for kort- og lang-løypa. Fokus: Retning og orientere selvstendig.

1) Tok det rolig ut fra start, både fordi det hadde blitt litt liten tid til oppvarming og for å komme inn på kartet.
2) Sti og kompass
3-4-5) Retning og orienterte på kollene. Fikk litt hjelp av andre løpere inn mot postene.
6) Lot meg påvirke av andre løpere og tok av fra stien lenge før jeg hadde tenkt. Måtte ned på myra for å lese meg inn. Tidstap ca 30 sek.
7-8) OK
9) Retning mot den bratte lia, klatre opp og rentning/holde høyden videre. Kom til steinen, men så ikke refleks/postenhet. Tok en liten runde før jeg fikk øye på posten likevel. Irriterende. Tidstap ca 30 sek.
10) Holde høyden/retning. Kom til en stein og skulle bare styre ned i posten. Forstod etter hvert at jeg var i ferd med å komme for langt ned, klatret litt opp igjen og fant posten. Ser etter løpet at jeg sannsynligvis var ved steinen under streken (som jeg ikke så ute i løypa). Tidstap ca 40 sek.
11) Retning opp til myra. Vurderte å løpe ned til jordet, men tenkte det var finere å løpe oppe på kanten. Fulgte kanten og holdt brukbar kontroll med hvor langt jeg hadde løpt. Hadde god kontroll etter slepet, men det ble mye omstendelig finorientering og knoting. Skulle brukt kompasset mer effektivt. Kunne også, uten særlig risiko, løpt mer rett på 2. fjerdedel av strekket og latt meg fange opp av kanten litt lengre bort. Tidstap ukjent.
12) Vurderte ut på slep/sti, men syntes det ble litt langt rundt vannet. Bestemte meg for å bruke kompasset mer effektivt: Ned til vannet, ut på veien, krysse 2 lysløyper, inn mellom kollene og ned i søkket. Begynte å bli pinglete nedover pga ømme knær.
13) Retning/holde høyden. Så skrenten til venstre og fulgte myra til søkket.
14) Retning mot myra. Fulgte myrkanten, passerte den første steinen og rening mot posten.
15) Over kollen
16) Hadde ikke helt gjort hjemmeleksa og sett hvor målbukken stod, men kom til at den sannsynligvis stod utenfor den nye skolebygningen.

Ikke de store bommene, men noen irriterende sløyfer inne i ringen. Løp mer eller mindre alene etter sommerfuglen, og så ingen etter 11.post. Fornøyd med kompassbruken med unntak av 11.strekket (litt dårlig retning også til 8.post, men korrigerte megt inn på kolletoppen). Der ble jeg altfor omstendelig i orienteringa, spesielt siste delen.
Show comments (0)
 
TV-cup 1 (07/01/2015) TV-cup 1 (07/01/2015)